0 elementer
Bestillinger før kl 14 sendes samme dag.

Kontakt oss

La oss hjelpe deg med det du lurer på.

Før du sender inn ditt spørsmål anbefaler vi at du sjekker våre vanlige spørsmål svar, der finner du de oftest stilte spørsmålene vi får fra våre kunder.

Finner du ikke svar på det du lurer på, så send oss mer enn gjerne et spørsmål i kontaktskjemaet, eller send oss en mail på hello@allergitest.no.

Har du spørsmål om når du vil motta ditt testresultat, og du allerede har ventet i 15 arbeidsdager, så send oss en mail.

Still oss ett spørsmål*

Åpningstider support:

Mandag – Fredag: 9:00 – 15:00

Ofte stilte spørsmål og svar

Vi får inn mange spørsmål. Nedenfor finner du en oversikt over våre mest stilte spørsmål. Dersom du ikke får svar på det du lurer på, så kontakt oss gjerne.

Vi har delt inn spørsmål og svar i følgende kategorier: 

Før bestilling

Får jeg rabatt ved bestilling av flere tester?

Du får rabatt ved kjøp av flere tester. Ved kjøp av 2 tester får du 15% rabatt på testene, og ved kjøp av 3 tester får du 20% rabatt på testene (ekskludert eventuelle tilleggsbestillinger).

Kan jeg stole på testresultatet?

Laoratoriet vi benytter for analyse av resultatene har flere av  Europas støreste sykehus som kunder. Vår avtale gjør at vi kan tilby samme type tjenester,som tilbys hos lege, for privatpersoner. Vi er veldig stolte over å kunne tilby så god kvalitet på både testene, test-analysene og testresultatene.

Vi samarbeider med ett tysk akkreditert og sertifisert laboratorium med lang erfaring, som også brukes av leger rundt om i hele Europa. Vår samarbeidslabb er sertifisert i samsvar med ISO 13485 og ISO 9001.

Hvordan gjennomføre testen, og hva må man tenkte på?

Hvordan gjennomføres testen?

Etter bestilling sender vi deg ett test-kit. Sammen med test-kittet får du detaljerte instruksjoner som beskriver hvordan du gjennomfører testen. Det følger også med en ferdig frankert konvolutt som du legger den ferdige testen inn i, og poster. Vi ønsker at du gjennomfører og poster testen enten mandag eller tirsdag for å sikre at labbet mottar testen raskest mulig. 

Hvor mye blod trengs?

For vår allergitest kreves det kun 0.3 ml (300 mikroliter) blod. Du fyller røret med bloddråper sånn at det når helt opp til markeringen i røret. 

Må man tilpasse kostholdet eller gjøre andre forberedelser før testen?

Man skal spise som normalt og gjennomføre sine vanlige hverdagsrutiner før testen. 

Kan resultatet påvirkes av medisiner?

Nei, resultatet påvirkes ikke av ulike typer medisiner.

Hva får man i resultatet?

Resultatet viser navn, dato for gjennomført test, en kort introduksjon sånn at du forstår testresultatet, og nøyaktig verdi på de emnene som ble testet. Resultatet oppgis i en skala fra 0-6, som betyr «hvor allergisk man er». Resultat 0 betyr ingen allergi, og 6 betyr høy allergi. 

Innsending av tester

Kan man kjøle ned prøven?

Du kan med fordel kjøle ned prøven etter du har tatt testen. Testen tåler opp til 5 dagers transport før den analyseres. Derfor er det viktig at du tar og sender inn prøven på enten mandager eller tirsdager, for å sikre at den kommer frem til labben for analyse før helgen.

Hvorfor anbefaler dere at man sender inn prøven på mandager?

Blodprøven du tar klarer seg i opp til 5 dager før den blir «ubrukbar». Vi vil forsikre oss om at labben rekker å analysere prøven før den blir utdatert. Dersom testen f.eks kommer frem en fredag, så kjøles den direkte ned på labbet. 

Labben ser direkte om blodprøven har dårlig kvalitet. Dersom det skjer må du sende inn en ny prøve.  

Spørsmål om testmetode

Hvilke emner testes?

Testen vår er utformet for å fange opp de vanligste allergiene, inkludert kryssallergier. Vi har mulighet til å teste hva som helst, og kan derfor tilby spesifikke tester. Vi har valgt å fokusere på større, mer omfattende tester, for å gjøre det så enkelt som mulig for deg som kunde, sånn at du kun trenger å ta en stor test i stedet for flere tester med ulike enkeltenmer. 

Hva testes?

Her finner du en liste over alle emnene som testes. 

Hva er forskjellen på IgE- og IgG-antistoffer?

Ved blodprøve kan forekomsten av spesifikke IgE-antistoffer i serum eller plastma bestemmes. De fleste metoder bygger på at ett allergen bundet til en fast fase inkuberes sammen med serumet/plastma. Eventuelle IgE-antistoffer binder seg til allergenet og resten skylles vekk. Det tilsettes markerte anti-IgE-antostoffer som bindes til de allergenebundede IgE-antistoffene.  Overskuddet skylles vekk. Nivået av anti-IgE-antistoffer gjenspeiler nivået av spesifikke IgE-antostoffer. Nivået av IgE-antistoff kan deretter settes gjennom å sammenline nivået av anti-IgE-antistoffer med en standardkurve av kjente konsentrasjoner av IgE-antisstoff (1).

Immino-CAP er en vanlig metode som påviser forekomsten av spesifikke IgE-antistoff mot et visst allergen. Klasse II eller høyere tolkes som positivt svar (2). I primærhelsetjenesten kan en screening, f.eks. Phadiatop, med fordel benyttes. Ved screening benyttes ett panel med vanlige innåndingsallergener i stedet for individuelle allergener. Testen er positiv om spesifikke IgE-antostoff er til stede mot ett eller flere av allergenene i testpanelet, men sier ingenting om hvilket allergen IgE-antistoffet er spesifikt for (1,2).

Hvor gjennomføres testene?

Vi arbeider med ett tysk akkreditert og sertifisert laboratorium med lang erfaring, som også benyttes av leger i hele Europa. Vår samarbeidslabb er sertifisert etter EN ISO 13485 og ISO 9001.

Spørsmål om testresultatet

Når får jeg resultatet?

Resultatet kommer innen 15 arbeidsdager. Du vil motta en mail når resultatet er klart. 

Hva er forskjellen på allergi og intoleranse?

Allergi og intoleranse er ikke det samme. Symptomer og behandling kan i flere tilfeller være liknekde, men det er viktig at man skiller mellom de to. Du kan  lese mer om forskjellen her.  Rådfør deg alltid med lege dersom du er usikker. 

Øvrige spørsmål

Hva er kryssallergi?

Kryssallergi innebærer at du på grunn av allergi mot ett visst emne, får allergiske reaksjoner av andre liknende emner. Personer med pollenallergi kan for eksempel også reagere på steinfrukter, nøtter og epler, og oppleve kraftigere symptomer av disse emnene under pollensesongen. For eksempel trenger du ikke ha noen problemer med steinfrukt på vinteren, men må unngå det i pollensesongen grunnet symptomer. Andre typer kryssallergi kan være mot andre ulike matemner. Les mer om det her.

Kan dere teste for et spesifikt emne?

Ja, det kan vi gjøre. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker spesifikke tester. Det mest økonomiske er å gjøre vår anbefalte allergitest som er mer omfattende og inkluderer flere emner, og samtidig samtidig er like nøyaktig som ved testing av enkeltemner.

Samarbeider dere med sykehus og behandlere?

Ja, det gjør vi. Vi inkluderer stadig nye samarbeidspartnere og klinikker rundt om i hele Europa. Interessert? Kontakt oss gjerne. 

Samarbeid, partnere, influencere, affiliate

Ønsker du å samarbeide med oss?

Vi samarbeider gjerne med seriøse foretak og behandlere. Ta kontakt med oss på  samarbeid@allergitest.no for info/ spørsmål.

Still oss ett spørsmål*

*Gjennom å stille oss ett spørsmål aksepterer du våre generelle vilkår og sikkerhetspolicy. 

Om foretaket

Get Tested International AB (559296-6773) er et svensk foretak med hovedbase i Stockholm. Vi har også ett kontor i Oslo. Foretaket ønsker å bli Europas ledende leverandør av helsetester hjemme. Vi ønsker å gi vanlige mennesker mulighet til å raskt og enkelt teste egen helse til en  overkommelig pris, noe som i dag kun er tilgjengelig for de færreste med dyre og kompliserte tester. 

Akkurat nå får du allergitest til kampanjepris -30% rabatt!

X